Lezzet
18+
ETKİNLİK DETAYLARI
Dünyadan Lezzetler: Osmanlı Yemekleri, ödüllü İtalyan şefimizin önderliğinde, mutfağımızın yorumuyla geliyor. Uzun süredir merak edilen bu özel menüyle cuma akşamınızı ziyafete dönüştürmek elinizde.
Fırında dilediğiniz zaman son dokunuşu yapabilmeniz için, takibi kolay pişirme talimatlarını da şefimizin sürprizleriyle beraber getiriyoruz.
* 48 saat öncesine kadar siparişlerinizi vermeyi unutmayın
Osmanlı Yemekleri (2 kişilik payaşımlı)
Gül Şerbeti
Kokulu gül yapraklarıyla hazırlanan , ferahlamak için tatlı bir şerbet. Osmanlı şerbetleri farklı meyveler, baharatlar ve çiçek özlerinden yapılırdı. Hem şifalı oldukları, hem lezzetleri için tüketilirdi. Türüne göre bazen ferahlamak bazense sindirim için tercih edilirdi.
Taze Fasulyeli Mücmer (Mücver) ve Mastave ( Pazılı Kuru Cacık)
Osmanlı mutfağında yemek pişirme tekniklerinden birinin adıdır. O dönemlerde kayıtlara “mücmer” olarak geçse de şimdilerde “mücver” olarak bilinmektedir.
Yanında Osmanlı’nın ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave.
Tahin ve Cevizli Valide Sultan Böreği
Davetlerde ikram edildiği düşünülen özel lezzetlerden
Kuzu Mutancana ve Hünkar Pilavı
Kuzu eti, kuru meyveler, bal ve badem kullanılarak yapılan,Osmanlı saray mutfağına ait bir yemek olan Mutancana, günümüze gelen eski Osmanlı tariflerindendir.15. yüzyılda Trakya yöresinden saray mutfağına girmiştir. Yanında baharatlı ve sarımsaklı bir Hünkar pilavıyla servis ediliyor.
Fıstıklı Baklava
Yanında kaymakla servis ediliyor. Büyük hüner isteyen bu tatlı, Osmanlı’da Ramazan ayında yeniçerilere bir iltifat olarak verilirdi. Sarayda hazırlanan baklavalar, siniler içersinde kışlalara taşınırdı. (‘Baklava Alayı’)